Дип със сьомга за препечен хляб
Крем за мазане на сандвичи с крем сирене, сьомга, лук и подправки.
Този сос за мазане на препечен хялб е страхотна идея хем да оползотворите стария хляб или пакетираните сухари, хем да се насладите на питателна семейна закуска или бърз обяд. Приготвя се много бързо и съдържа редица витамини и минерали, важни за тялото. Можете дори да си го хапнете като разядка с риба, защото в Русия подобни дипове се обявяват за мезе за водка или просто закуска.
Необходими продукти:
- 2 бучки крем сирене (от обикновеното, по 125 грама, което е опаковано като масло)
- 200 г филе от сьомга или друга риба за директна консумация (пушено, веяно и дори отцедено от консерва в собствен сос)
- 1 голяма глава червен лук
- малко чесън на прах
- босилек или кимион по желание
- семена (сусам, мак, лен, фенел) по желание
- хляб или сухари
- пресен лук или каперси по желание за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Рибното филе почистете от костите и нарежете на малки кубчета. Изсипете в купа.
2. Добавете към него крем сиренето, наситнената глава червен лук, семена и подправките. Разбъркайте много добре. Можете да поръсите с каперси или нарязан косо пресен лук за хубост.
3. Препечете си хляб, намазан със зехтин и поръсен с подправки като чесън на прах, сол и пипер, сминдух, босилек.
4. Сервирайте дипа самостоятелно като мезе или с препечения хляб за намазване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ