Дип от цвекло със заквасена сметана
Разядка с варено цвекло в сметанов сос със семена, ядки и чесън.
Необходими продукти:
- 3-4 главички цвекло (общо около 400 г)
- 4 скилидки чесън
- сокът от половин лимон
- 3 с.л. бяло сусамено семе
- 60-100 г орехи
- 1 малка купичка (125 мл) заквасена сметана
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете цвеклото, обелете го, нарежете на хапки и пуснете в купата на блендера. Добавете чесъна и лимоновия сок и пюрирайте. Пресипете в купа.
2. Орехите запечете на 200 градуса за 10 минути. След това нарежете с нож или счукайте на едро в хаванче. Добавете ги в купата заедно със сусамените семена.
3. Добавете сметаната, разбъркайте докато се получи едноцветна смес и осолете. Опитайте на вкус и поднесете или приберете в хладилник до момента на сервирането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ