Регистрация

Диетичен чийзкейк с кисело мляко

Диетичен чийзкейк с кисело мляко
Средно   |   Порции 10-12   |   Видяна: 4961

Сладкиш с бисквитена основа и крем от извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За основата:

  • 150 г бисквити
  • 50 мл ябълков сок
  • 30 г масло

За крема:

  • 400 г извара
  • 350 г кисело мляко
  • 2 пакета ванилова захар
  • 2 яйца
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 3 с.л. пудра захар
  • лимонови корички
  • сокът на половин лимон

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото. Натрошете бисквитите в купата на блендера и ги смелете на трохи. Залейте с маслото и врътнете още веднъж в блендера, за да се омаслят трохите. Пресипете ги във формичка за сладкиши с махащо се дъно с диаметър 20-23 см., добавете ябълковия сок докато се получи консистенция на мек пластелин. След това заравнете блата.

2. Опаковайте добре формичката отвън с алуминиево фолио, защото е добре сладкишът да се готви на водна баня. Ако влезе вода при него, ще го развали. Ако се съмнявате прекалено силно, че ще се напои, не гответе на водна баня или си изберете друг съд, като предварително го застелите с хартия за печене, която да стърчи над стените му. Само така ще можете да извадите десерта безпроблемно след това.

3. Минете изварата през едра цедка, гевгир или тензух, за да стане по-гладка. Ако не сте толкова педантични, можете и да пропуснете тази стъпка.

4. Изсипете изварата в купа, добавете киселото мляко и разбийте с миксер. Добавете захарта, ваниловата захар, лимоновите кори и сока. Разбийте хубаво.

5. Едно по едно вкарайте яйцата в сместа, а на финала постепенно прибавете и царевичното брашно. Пресипете получения крем върху блата.

6. Печете на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. Водата трябва да покрива съда на 2/3 от сладкиша. Ако не готвите на водна баня, печете на 170 градуса за същото време, като сложите и купичка вода във фурната.

7. Готовият сладкиш охладете преди да вадите от формата, а след това съхранявайте в хладилник. Поднесете гарниран с плодове, плодово сладко или топка тъмен сладолед, който да контрастира на цвета.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта