Пилешко на тиган с чушки и лук - Фахита
Пиле Фахита - Печени пилешки гърди със зеленчуци на тиган.
Необходими продукти:
- 2 ч.л. кимион - смлян
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. чесън на прах
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- 800 г пилешки гърди
- 2 с.л. олио
- 150 г червен лук
- 1 червена сладка чушка
- 1 зелена сладка чушка
- 1 жълта сладка чушка
- 1/2 лимон
- магданоз, доматен сос и плосък хляб за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Смесете сухите подправки в купичка и си запазете 1 ч.л. от микса за овкусяване на зеленчуците.
2. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие на силен огън, намалете на умерен и сложете гърдите цели (само разделени на лява и дясна) в тигана. Отгоре разпределете половината от сухите подправки. Печете 7-8 минути на умерен огън. След това обърнете, поръсете с другата половина подправка и печете още 7-8 минути. Извадете от тигана, а него забършете с домакинска хартия без да миете.
3. Нарежете чушките на тънки лентички, лука - на полумесеци. Ако гърдите вече са се охладили, ги нарежете напречно на шайби.
4. Сгорещете на умерен огън 1 с.л. олио в тигана от готвенето на гърдите и изсипете лука. Бъркайте и гответе 3 минути. Добавете чушките и поръсете заделената подправка. Бъркайте и гответе още 4 минути.
5. Добавете пилешкото, размешайте добре, дръжте 2-3 минути и махнете от огъня. Покапете със сока на половин лимон.
6. Пиле фахита се сервира с плосък хляб тип тортиля или арабска питка и заливка от доматен сос с поръска от пресен магданоз. Можете да поднесете просто като покапете с доматено пюре, сложите магданоз и сервирате филийка хляб. Или пък да приберете в плоска питка и да оформите като сандвич.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ