Детски панирани филийки в два варианта
Пържени филийки с яйце или печени филийки с яйчена заливка.
Има лесни и интересни рецепти за вкусна домашна храна, в приготвянето на които могат да се включат и децата. Така стават съпричастни към направата на собственото си ядене и се чувстват още по-доволни. Пък и е добър начин да накарате злоядото си мъниче да хапне питателно ястие.
Иван Звездев и Иван Звездев младши правят два варианта на любимата закуска от детството - пържени филийки, като обаче показват и как се готвят пържени филийки без пържене. Да се нареже хляба на по-малки парчета, за да се напои добре, е само един от триковете, които разкрива видеото. Ако ще хапвате в сладък вариант, можете да добавите канела към яйцата и млякото, за да са по-ароматни тези сладки сандвичи.
А ако сте привърженик на по-здравословната кухня, можете да добавите лъжица брашно в смес от 2 яйца и 40 мл мляко и да оваляте хлебчетата. Редите в тава, застлана с хартия за печене и оставяте за 10 минути напоеният хляб да се отпусне и попие до вътрешността. През това време загрявате фурната на 200 градуса. После запичате за 10-12 минути малко под средното ниво. Стават по-твърдички. Гледайте точно как се прави!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ