Десерт с круши и бадемова основа
Пълнени круши с чийзкейк върху тестена основа от ядки.
Бон Апети
Излъчен на 03.01.2017
Готвим по рецепта за френски сладкиш като леко се отклоняваме от всякакви норми, залагайки на нетрадиционната визия и по-съвършен вкус. Първо правим основа за сладкиша от маслено тесто с бадеми, познато в много рецепти за курабийки. След това издълбаваме сърцевината на разполовени круши и я пълним с крем сирене и ванилова захар. После делим тестото така, че всяка круша да полегне върху блат и изпичаме индивидуалните десертчета заедно. На финала глазираме с редукция от ябълков сайдер, която придава блясък на плодовете и мекота на тестената основа. Толкова е изящно, а може да се направи лесно и в домашни условия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ