Десертен ориз с мляко и ванилия
Мляко с ориз, канела и ванилия.
Любимата закуска от детството се появява с нови аромати, за да припомни за себе си, сготвена в канала "Хапка по хапка". Мляко с ориз е рецепта, радваща и малки, и големи, а когато изтънчено ухае на ванилия и носи канелен акцент, е още по-блазнеща. С малко лимонови корички и маслена плътност десертът се превръща в идеалната питателна закуска. Ако си позволявате въглехидрати на закуска.
Първо млякото се изсипва в тенджера. Добавя се една ампула ванилова есенция или 3-4 пакетчета ванилия на прах. При ароматното мляко влизат още захарта и пръчица канела по желание. Френската сладкарска школа отрича съчетанието на ванилия и канела, но пък в този вариант е толкова вкусно. Докато млякото кипва, оризът се измива под течаща вода и се прибавя в тенджерата. Оставя се да къкри на бавен огън, като периодично се разбърква. Трябват му цели 50 минути на слаба температура, за да се развари. А на половината от това време можете да добавите лимоновите корички и маслото, като масло слагайте колкото сърце ви дава.
След приготвяне кашата се охлажда и се сервира по желание поръсена с канела. Ако искате да я обогатите, можете да пуснете сушени плодове или ядки в нея.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ