Датска картофена салата с боб
Салата с картофи, фасул и сметана.
Необходими продукти:
- 1,5 кг средни картофи
- 350 г зелен боб
- ½ ч.ч. майонеза или салатен дресинг по ваш избор
- ½ ч.ч. заквасена сметана
- 1 ч.л. къри чесън на прах
- 1 ч.л. дижонска горчица
- ¾ ч.л. сол
- ¼ ч.л. пипер
- мляко (по желание)
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджерка покрийте картофите с вода.
2. Оставете да заври и намалете котлона.
3. Покрийте с капак и варете на слаб огън за 20 - 25 мин. или до омекване.
4. Отцедете много добре и охладете.
5. Обелете ги и ги нарежете на кубчета.
6. Междувременно нарежете пресен зелен боб на парченца от по 2 - 3 см.
7. В средна тенджерка, покрита с капак, сварете боба с малко количество кипяща вода за 12 - 15 мин. или до омекване, но да е все още хрупкав.
8. Отцедете и охладете.
9. За дресинга, в голяма купа, смесете майонезата или салатения дресинг, заквасената сметана, 2 с.л. мляко (ако ще използвате), къри чесъна на прах, горчицата, солта и пипера.
10. Смесете леко с картофите и боба.
11. Покрийте и оставете в хладилника за поне 4 до 24 ч.
12. Ако е необходимо, прибавете още малко мляко преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ