Дал - супа от червена леща с куркума
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 5004
Леща чорба с индийска нотка.
Необходими продукти:
- 350 грама червена леща
- 1 ч.л. куркума
- чили на прах
- 1 см. корен от джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 30 грама масло
- 1 глава лук
- щипка кимион
- 1,2 литра вода
Начин на приготвяне:
1. Сложете водата да кипне.
2. През това време измийте лещата и щом течността заври, я изсипете в тенджерата, като добавите куркумата, кимиона, чили на прах и корена джинджифил, разрязан на няколко парчета.
3. Оставете да ври 10 минути на слаб огън и добавете обелените и разполовени скилидки чесън. Оставете да се готви още 5 минути.
4. През това време наситнете лука, сгорещете маслото в тиган и запържете зеленчука до златисто. Изсипете го в тенджерата при лещата и осолете на вкус.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ