Регистрация

Дайкон със зеленчуци

Дайкон със зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3412

Странна японска гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10  дайкон репички (вид китайска ряпа, която можете да намерите в хранителната верига)
  • 1 ч.ч. оризово брашно
  • чили паста (по желание от 3 до 6 сл)
  • 5 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 2 шепи соеви кълнове
  • зелен лук
  • кориандър
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне:

A. Смесете оризовото брашно с 2 ч.ч. вода.
Б. Настържете дайкона и кипнете с една чаша вода със сол и пипер на вкус.

Смесете А и Б докато са горещи. Сложете в съд и задушавайте на пара за около 30 мин. или докато се сготви в средата.

Оставете да се охлади и нарежете дайконовия кейк на парчета с големина 1,3 см. Изпържете чесъна в олио. Отгоре изсипете разбитото яйце. Изпържете на тиган, а след това запържете и останалите необходими продукти в отделен тиган. Смесете с дайкона и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15-20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта