Регистрация

Гювечът със свинско месо на баба

Гювечът със свинско месо на баба
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 15574

Български месен гювеч с бамя, картофи, моркови, домати и зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гювечът е едно от любимите ми ястия. Учил съм се да го правя от баба ми Соня, която беше голям майстор. Правеше го в специален пръстен гювеч. Аз го правя в дълбока тава от алпака, която е доста стара и в нея готвя народните манджи на фурна.

Необходими продукти:

  • 800 г свинско месо
  • 2 глави кромид лук
  • 500 г замразен грах
  • 1 буркан зелен фасул
  • 1 буркан тиквички за готвене
  • 500 г замръзена бамя
  • 2-3 моркова
  • 1 кг картофи
  • 1 буркан домати за готвене
  • сол, черен и червен пипер
  • универсална подправка
  • 5 с.л. олио. 

Начин на приготвяне:

Цялото майсторство се свежда в последователността на приготвяне на гювеча. Не се слага всичко на куп, въпреки че това може да се заключи от името на ястието. Първо се запържва месото в тиганче, поръсено с червения и черния пипер, солта и универсалната подправка. След като се запържи добре до златиста коричка, се добавя нарязания лук, който също се запържва с месото. Месото и лука се изсипват в дълбока тавичка и се поливат с 2 ч.ч. вода. След това добавяме замразения грах и оставяме да се пече за около 10 мин. Последователно добавяме зеления фасул, тиквичките, морковите, картофите, бамята и накрая доматите. Ястието се допича докато остане на мазнина.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
4
4 мн. добре
3
3 става
1
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта