Регистрация

Гювече по шопски с месо

Гювече по шопски с месо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5706

Сирене почти по шопски, но с  колбас и луканка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти за два броя:

  • 200 грама шунка
  • 100 грама мек колбас
  • 40 грама масло
  • 160 грама сирене
  • 60 грама кашкавал
  • 80 грама топено сирене
  • 1 глава кромид лук
  • 6 маслини
  • 2 лъжици доматено пюре
  • 2 яйца
  • 2 люти чушки
  • чубрица

Начин на приготвяне:

Нарязваме шунката, колбаса, кашкавала и топеното сирене на тънки ленти. Добавяме лука – нарязан на ситно. На дъното на гювечето поставяме масло, колкото орех. Отгоре нареждаме нарязаните продукти и върху тях изсипваме доматеното пюре. Всичко това покриваме с плочка сирене. После поставяме и лютото чушле, наръсваме чубрица на вкус, 3 маслинки и завършваме с чукнато яйце. Правим така и двете гювечета. Отгоре още малко масло, захлупваме с капачето и печем на 200 градуса около половин час.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта