Гювече по шопски с месо
Сирене почти по шопски, но с колбас и луканка.
Необходими продукти за два броя:
- 200 грама шунка
- 100 грама мек колбас
- 40 грама масло
- 160 грама сирене
- 60 грама кашкавал
- 80 грама топено сирене
- 1 глава кромид лук
- 6 маслини
- 2 лъжици доматено пюре
- 2 яйца
- 2 люти чушки
- чубрица
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката, колбаса, кашкавала и топеното сирене на тънки ленти. Добавяме лука – нарязан на ситно. На дъното на гювечето поставяме масло, колкото орех. Отгоре нареждаме нарязаните продукти и върху тях изсипваме доматеното пюре. Всичко това покриваме с плочка сирене. После поставяме и лютото чушле, наръсваме чубрица на вкус, 3 маслинки и завършваме с чукнато яйце. Правим така и двете гювечета. Отгоре още малко масло, захлупваме с капачето и печем на 200 градуса около половин час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ