Гювечета с кренвирши и сирене
Месни гювечета с колбас, сирене и запечени яйчица.
Готвенето на гювечета е семейна традиция в някои домове, докато в други е просто начин да се почисти хладилника от застояли продукти, като се впрегнат в направата на топло основно ястие. С гювечето можете да решите проблема си какво да сготвите в натоварения делник, като от вас се иска да имате съвсем малко базови продукти - кашкавал или друго жулто сирене, бяло сирене, колбас, домати и яйца. Разбира се, с тези продукти можете да си направите и миш-маш, но защо да пържите.
Кулинарната влогърка Диди показва как тя прави гювечета у дома си. Покапва индивидуалните земни купички със зехтин, разпределя на дъното печени чушки, после сирене, отгоре - колбас, след това домати и накрая - царевица. Покрива с кашкавал, запича, добавя яйце и допича. Вие обаче съвсем не сте длъжни да го правите така. Вместо чушките, можете да използвате лук или доматено пюре. Някои хора харесват добавки от розички броколи или разполовени главики брюкселско зеле. Други слагат гъбки и пропускат царевицата. А още по-хубаво ще е, ако вместо домати от консерва заложите на пресни домати, които предварително сте обелили и нарязали. Ако обичате да се глезите - хрумката с резени пушено сирене и слайсове луканка май ще ви допадне. Любителите на пикантните гозби пък да заложат на цели пукани чушлета, скрити между продуктите. Въобще - слагайте всичко, което бихте опитали в гювече. Само ако готвите с картофи, ще трябва да печете повечко време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ