Пилешка супа с картофи и зеленчуци
Супа с пилешко, картофи, целина, моркови, лук и застройка.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко месо
- 1 голям морков
- 1 голяма глава лук
- половин главичка целина със зелената част
- 3 средно големи картофа
- 1 зелена и 1 червена чушка
- 20 г краве масло
- 10 зърна черен пипер
- 2 дафинови листа
- 1 с.л. естрагон за застройката
- половин кофичка кисело мляко
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо е по желание. Може да използвате пилешки фенер, гърди или бутчета. Поставяте ги в тенджера, като водата трябва да ги покрие добре. След като заври месото с водата, отстранявате пяната, която ще се образува, и на този етап добавяте морковите и целината, които сте нарязали на дребни кубчета. Така задушавате около половин час.
2. Следващите продукти, които добавяте, са нарязания лук, чушките, зърната черен пипер и дафиновия лист. Супата продължава да къкри още 10 мин.
3. Слагате и картофите, нарязани на кубчета. Ако е нужно да обезкостите пилето, сега е моментът. Задушавате още 10 мин.
4. Изключвате ястието, но още докато е на котлон и прибавяте стрития естрагон. Изчаквате да минат 10 мин. и застройвате супата с киселото мляко и яйцето, разбити заедно. Най-накрая добавяте като финален щрих зелената част на целината, която сте нарязали на ситно.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ