Печено агнешко с картофи на фурна
Агнешко на фурна с аромат на чесън и джоджен.
...Заблеяло ми агънце,
в Тодорови кошари,
като му агне заблея,
цяло му стадо разблея...
Необходими продукти:
- 1,2-2 кг агнешка плешка или бутче
- 5-6 средни картофа
- връзка пресен джоджен
- 2-3 моркова
- сол, черен и червен пипер
- 5 скилидки чесън
- домакинско фолио
Начин на приготвяне:
1. Натъркайте агнешкото месо със сол, черен и червен пипер. Нека престои 15-20 мин. с подправките. Сложете на дъното на тава хартия за печене. Това ще ви спести много търкане на съда в последствие.
2. Добавете в него месото а около агнешкото наредете нарязаните на едро картофи и моркови. Добавете и скилидките чесън – не ги белете. Нарежете 5-6 стръка от пресния джоджен и го разпръснете около месото.
3. Сипете половин чаша вода и опаковайте тавата с алуминиево фолио.
4. Печете в предварително загратя фурна на 180 градуса за 3 часа. Ако кръвното ви позволява, хапнете си го топло с чаша (или повече) хубаво червено вино.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ