Гъби с крем сирене и бяло вино
Печурки с масло, чесън и копър на тиган.
Необходими продукти:
- 500 г пресни печурки (или друг вид гъби по избор)
- 30 мл бяло вино
- 125 г крем сирене
- 2 с.л. олио
- 30 г масло
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- копър по желание
- малка консерва грах по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите и ги нарежете на тънки полумесеци. Лука и чесъна наситнете.
2. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука. Щом стане прозрачен, добавете чесъна и маслото. Щом маслото се разтопи, добавете и гъбите и гответе докато освободят водата си и тя се изпари. Налейте бялото вино и изчакайте да се изпари.
3. Добавете крем сиренето и бъркайте докато се разтопи. Ако искате да сложите грах, добавете го с крем сиренето и гответе няколко минути.
4. Овкусете със сол и пипер и дръпнете ястието от огъня. В тигана трябва да има сосче - симбиоза между естествено отделената вода от гъбите с дъх на бяло вино и разтопеното крем сирене. Чак сега поръсете с наситнен копър по желание.
5. Поднесете като разядка или с препечен хляб за намазване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ