Гъби с козе сирене и кашкавал
Гъбени кошнички с козе сирене, кашкавал и лук.
Необходими продукти:
- 20-25 гъби
- 1 глава лук
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. масло
- 150 г меко козе сирене
- 150 г кашкавал или друго жълто сирене по желание
- черен пипер
- ким на зърна или пресен босилек
Начин на приготвяне:
1. Почистете пънчетата на гъбите. Шапчиците подредете в тава, застлана с хартия за печене. Ядливата част от пънчетата наситнете.
2. Наситнете и лука. Сгорещете олиото, разтопете в него маслото и запържете лука докато стане прозрачен. Добавете пънчетата и гответе докато влагата им изври.
3. Пресипете съдържанието на тигана в купа и изчакайте да се охлади леко. Добавете козето сирене, рендосания кашкавал, черен пипер и запечени на сух тиган и счукани зърна ким или наситнени листа пресен босилек. Опитайте на вкус, може да се окаже, че има нужда от сол.
4. С получената смес напълнете гъбите и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фрна за 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ