Регистрация

Гъби с козе сирене и кашкавал

Гъби с козе сирене и кашкавал
Лесно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1136

Гъбени кошнички с козе сирене, кашкавал и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20-25 гъби
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. масло
  • 150 г меко козе сирене
  • 150 г кашкавал или друго жълто сирене по желание
  • черен пипер
  • ким на зърна или пресен босилек

Начин на приготвяне:

1. Почистете пънчетата на гъбите. Шапчиците подредете в тава, застлана с хартия за печене. Ядливата част от пънчетата наситнете.

2. Наситнете и лука. Сгорещете олиото, разтопете в него маслото и запържете лука докато стане прозрачен. Добавете пънчетата и гответе докато влагата им изври.

3. Пресипете съдържанието на тигана в купа и изчакайте да се охлади леко. Добавете козето сирене, рендосания кашкавал, черен пипер и запечени на сух тиган и счукани зърна ким или наситнени листа пресен босилек. Опитайте на вкус, може да се окаже, че има нужда от сол.

4. С получената смес напълнете гъбите и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фрна за 20 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта