Гъби с бекон, пушено сирене и кашкавал
Пълнени гъби с колбас и сирена.
Необходими продукти:
- 12-16 едри печурки
- 200 г бекон
- 2 глави лук
- 1 палка пушено сирене
- 3-4 скилидки чесън
- 1/2 връзка копър
- сол и пипер на вкус
- 150 г кашкавал
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите, отделете пънчетата от кошничките, а капачетата подредете в тава, застлана с хартия за печене с отвора нагоре. Посолете.
2. Сочните части от пънчетата наситнете. Обелете и наситнете и лука, а бекона и пушеното сирене нарежете на малки кубчета. Чесъна намачкайте с преса или в хаванче с малко сол, а копъра нарежете на ситно. Кашкавала рендосайте и приберете в хладилник.
3. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука докато започне леко да покафенява. Добавете гъбените пънчета и гответе докато пуснат водата си. Прибавете бекона и пушеното сирене, чесъна, сол и пипер на вкус. Гответе докато сиренето се разтопи на апетитен сос. Поръсете с наситнен копър.
4. С получената смес напълнете гъбите. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути. След това извадете, поръсете с рендосания кашкавал и запечете за още 5-6 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ