Регистрация

Гъби с бекон, пушено сирене и кашкавал

Гъби с бекон, пушено сирене и кашкавал
Средно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 1310

Пълнени гъби с колбас и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12-16 едри печурки
  • 200 г бекон
  • 2 глави лук
  • 1 палка пушено сирене
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1/2 връзка копър
  • сол и пипер на вкус
  • 150 г кашкавал
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Измийте гъбите, отделете пънчетата от кошничките, а капачетата подредете в тава, застлана с хартия за печене с отвора нагоре. Посолете.

2. Сочните части от пънчетата наситнете. Обелете и наситнете и лука, а бекона и пушеното сирене нарежете на малки кубчета. Чесъна намачкайте с преса или в хаванче с малко сол, а копъра нарежете на ситно. Кашкавала рендосайте и приберете в хладилник.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука докато започне леко да покафенява. Добавете гъбените пънчета и гответе докато пуснат водата си. Прибавете бекона и пушеното сирене, чесъна, сол и пипер на вкус. Гответе докато сиренето се разтопи на апетитен сос. Поръсете с наситнен копър.

4. С получената смес напълнете гъбите. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути. След това извадете, поръсете с рендосания кашкавал и запечете за още 5-6 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта