Гъби със свинско и скариди
Елегантен ордьовър с много продукти.
Необходими продукти:
- сушени гъби шийтаке, накиснати до омекване и без стеблата
- 100 г свинска кайма (по желание)
- 50 г кайма от скариди (или около 100 г скариди, ако не желаете да използвате свинска кайма)
- царевично брашно
- ½ ч.л. сос от стриди
- щипка сол
- грах, царевица или резени морков (по избор)
Начин на приготвяне:
1. Смесете каймата от свинско месо и от скаридите с щипка сол.
2. Оваляйте гъбите в царевично брашно.
3. Напълнете гъбите с каймата.
4. Сложете ги в дълбок съд и ги задушавайте на пара в стимера за 15 мин. или до пълна готовност. Извадете и заделете в чиния, но запазете соса.
5. Сложете соса от стимера и соса от стриди в тенджерка на котлона и оставете да заври.
6. Прибавете разредено с вода царевично брашно, за да се сгъсти сосът.
7. Полейте гъбите с този сос и поднесете, украсено с грах, царевица или моркови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ