Гъби на фурна с масло и топено сирене
Печени печурки с плънка от масло, кашкавал, сирене и подправки.
Необходими продукти:
- гъби печурки
- масло
- кашкавал
- топено сирене
- маслини
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите и махнете пънчетата им.
2. Подредете ги в тавичка, на дъното на която сте сложили хартия за печене.
3. Във всяка гъбка сложете малка бучка масло и топено сирене, една маслина без костилка, черен пипер и сол на вкус.
4. Най-отгоре захлупете с парче кашкавал.
5. Гъбите печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути. Гъбите стават много сочни и млечни заради сирената.
Полезни съвети:
- Използвайте за рецептата максимално големи печурки.
- Може да добавите бекон или шунка, както и кисели краставички.
- Не ги печете много, защото гъбата по своя състав е изградена предимно от вода. Колкото повече ги печете, толкова повече водата ще се изпарява от тях и те ще стават все по-малки и сухи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ