Гъбена салата с майонеза по руски
Зимна картофена салата с печурки, майонеза и кисели краставички.
Необходими продукти:
- 500 г гъби (печурки например)
- 3 варени картофа
- 2 варени яйца
- 100 г майонеза (можете да си вземете такава с вкус на кисели краставички, чесън или да добавите в нея лъжичка горчица)
- 1 глава лук
- 3-4 кисели краставички (или половин прясна краставица)
- 50 мл олио или зехтин помас за пържене
- сол и пипер на вкус
- зеленища за украса (магданоз)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на полумесеци, гъбите измийте и нарежете на кубчета.
2. Сгорещете зехтина, запържете в него лука, добавете гъбите и гответе до омекване. Добавете сол и пипер.
3. Варените картофи нарежете на кубчета, както и краставицата. Хубаво е картофите да са на по-големи парчета, а краставицата - по-ситно нарязана.
4. Смесете гъбената запръжка с картофите и краставичките. Изсипете майонезата и разбъркайте хубаво.
5. Рендосайте белтъците на яйцата, а жълтъците натрошете върху вече направената салата. Разбъркайте финално, опитайте как е откъм подправки.
6. Наситнете магданоз или босилек, поръсете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ