Регистрация

Гушански гювеч с месо и картофи



Гушански гювеч с месо и картофи
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1718

Народна гозба със свинско, картофи и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусна българска манджа с картофи и свинско с лук, доматен сос и яйчена заливка къкри в Кухнята на Звездев. Това е апетитен гювеч, с койато можете да съберете семейството на питателна вечеря. Рецептата се нарича Гювеч по Гушански, а Звездев разказва, че Гушаните са известен род от Монтана, който представя своето семейно ястие на кулинарна изложба в София през 1981 година. Рецептата печели първо място.

Готвенето не е сложно. Свинското месо се реже на парчета, овкусява се със сол и пипер и се запържва двустранно в олио до порозовяване. Добавя се нарязан лук на едро, овкусява се с още сол и черен пипер, добавя се червен пипер и се прехвърля в гювеч. В него влизат и нарязани на едро картофи, капакът се затваря и се готви за 1:30 часа на фурна. След като това време изтече, гювечът се залива с домати от консерва и се връща в печката за още 30 минути.

Следва втора заливка - от разбити яйца. Върху нея се рендосва индийско орехче и кашкавал. Запича се за още 30 минути и е готово за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта