Гушански гювеч с месо и картофи
Народна гозба със свинско, картофи и лук.
Вкусна българска манджа с картофи и свинско с лук, доматен сос и яйчена заливка къкри в Кухнята на Звездев. Това е апетитен гювеч, с койато можете да съберете семейството на питателна вечеря. Рецептата се нарича Гювеч по Гушански, а Звездев разказва, че Гушаните са известен род от Монтана, който представя своето семейно ястие на кулинарна изложба в София през 1981 година. Рецептата печели първо място.
Готвенето не е сложно. Свинското месо се реже на парчета, овкусява се със сол и пипер и се запържва двустранно в олио до порозовяване. Добавя се нарязан лук на едро, овкусява се с още сол и черен пипер, добавя се червен пипер и се прехвърля в гювеч. В него влизат и нарязани на едро картофи, капакът се затваря и се готви за 1:30 часа на фурна. След като това време изтече, гювечът се залива с домати от консерва и се връща в печката за още 30 минути.
Следва втора заливка - от разбити яйца. Върху нея се рендосва индийско орехче и кашкавал. Запича се за още 30 минути и е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ