Гулаш със свинско - апетитно свинско със сос
Свинска яхния с лук и моркови.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско
- 3 с.л. олио
- 2 големи или 3 по-малки глави лук
- 1 морков
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 500 мл вода или бульон
- 3 с.л. брашно + 50 мл вода
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на хапки, лука - на полумесеци, а моркова - рендосайте.
2. Сгорещете 2 с.л. олио в голям тиган с капак и запържете на силен огън свинското докато се запечата от всички страни. Около 5 минути общо ще е достатъчно.
3. Махнете свинското от тигана, налейте 1 с.л. олио, намалете огъня на умерен и запържете за 3 минути лука при постоянно бъркане. Добавете морковите и гответе още 2 минути.
4. Върнете свинските хапки в ястието и разбъркайте хубаво. Подправете със сол, пипер и кимион и добавете доматената паста. Размешайте, залейте с бульона или вода, изчакайте да кипне и захлупете с капак. Оставете да се готви 30 минути.
5. Запечете брашното на сух тиган на нисък градус до съвселм леко покафеняване. Прехвърлете в купичка, залейте с 50 мл вода и разбъркайте на каша.
6. Добавете дафиновия лист в ястието, сипете брашнената каша, разбъркайте и оставете да къкри още 10 минути под капак.
7. Сервирайте топло, по желание с поръска от пресни листа магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ