Гулаш със свинско и картофи
Зимна манджа със свински мръвки, картофи и лук с мазно сосче за топене.
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 6 сварени картофа
- 3 глави лук
- 50 мл червено вино
- 1 с.л. червен пипер
- 2 дафинови листа
- 1-2 скилидки чесън
- 500 мл вода
- сол и черен пипер на вкус
- свинска мас или мазнина по желание за запържване на месото
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на парчета с големината на орехи и го осолете.
2. Обелете картофите, измийте ги хубаво и ги нарежете на парчета с големината на месните.
3. В тиган сгорещете мазнината (най-вкусно става със свинска мас) и запържете месцата от всички страни. Не ги препържвайте.
4. Нарежете лука на полумесеци и го прибавете в тигана при месото. Пържете докато покафенее.
5. Сложете червения пипер, дафиновите листа, намачкания чесън, налейте водата и виното и оставете под капак да се готви за 10-15 минути на умерен огън.
6. Добавете картофените кубчета, махнете капака и гответе до готовност. Преди да махнете от огъня извадете дафиновите листа, осолете и опипрете на вкус, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ