Гръцки чеснов сос
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 2984
Сос с чесън и майонеза.
Необходими продукти:
- 4 филийки стар хляб (накиснати без кората в студена вода и отцедени)
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. оцет
- 2 с.л. майонеза
- сокът на 1/2 лимон
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете накиснатия и изстискан от водата хляб, чесъна, зехтина, майонезата, лимона и оцета в блендер.
2. Направете меко пюре, като овкусите със сол и пипер и добавяте зехтин до желаната гъстота.
3. Опитвайте на вкус за сол и оцет и ако е необходимо, добавяйте още.
* Можете да съхранявате в хладилника за 4-5 дни.
** Чудесен дресинг за пържени или печени на скара зеленчуци.
*** Може да се поднесе и с пържена риба треска.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ