Регистрация

Гръцки чеснов сос - скордаля

Гръцки чеснов сос - скордаля
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 9950

Сос за риба с хляб, чесън и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 резена стар хляб (отстранете корите и накиснете в студена вода; изстискайте, за да отцедите водата)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. оцет
  • 2 с.л. майонеза
  • ½ лимон (сока)
  • зехтин
  • сол, пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете накиснатия хляб, чесъна, зехтина, майонезата, лимона и оцета в малък блендер.

2. Пасирайте, докато получите мека паста, добавете сол, пипер и зехтин, докато получите точната гъстота.

3. Опитвайте от време на време, за да проверите дали солта и оцета са достатъчно и да ги регулирате според желанието си.

4. Можете да съхранявате в хладилник 4-5 дни.

5. Това е един хубва дресинг за пържени или печени зеленчуци.

6. В Гърция, обикновено този сос се комбинира с пържена треска.

7. Снимката е на един много гъст чеснов сос. Обикновено го правя по-рядък (като крем).

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта