Гръцки млечен дип
Сос на млечна основа за зеленчуци и меса.
Сосовете са онази добавка към всяко ястие, която повишава радостта от храненето и се явява финална щриха при оформянето на цялостния вкус. Каналът Tasty дава идея за елементарен гръцки сос и като такъв, ясно, че е на основата на кисело мляко. Това е семпъл братовчед на познатото дзадзики. Този дип е подходящ както за потапяне на свежи и хрупкави зеленчуци, така и като компания на печени зеленчуци и меса.
Приготвя се като в цедено кисело мляко или кисело мляко с висок процент масленост се добавят подправки - босилек, магданоз, чесън и лук на прах, наситнен пресен лук, сол и пипер. Разбърква се и се поднася поръсен със семена сусам по желание. Ако използвате пресен босилек, пресен магданоз и намачкан пресен чесън, вкусът ще е по-силен, а уханието - по-пленително.
Как се приготвя сосът - гледайте във видеото, а ако искате да видите точните стъпки на направа и списък с продуктите - кликнете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ