Грис халва с винен сос и цитрусови плодове
Зимен плодов сладкиш с грис и крем сирене.
Бон Апети
Излъчен на 07.01.2016
Страхотен зимен сладкиш, който обаче с право може да се обяви за пипкав десерт, заради многото компоненти в състава му. За начало се учим как се прави обикновена карамелена грис халва, но после разбираме, че в този случай тя само служи за сонова на десерта с блат от грис. Върху него се разполага пухкава "снежна" покривка от крем сирене с цитрусов дъх, което отгоре поръсваме със запечени кокосови стърготини, придаващи завършек на ледената картинка. Сладкишит с грис пък се поднася със сос от сушени плодове и сладко вино, който опиянява докрай сетивата. Заслужава си да се опита.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ