Регистрация

Грис халва с винен сос и цитрусови плодове



Грис халва с винен сос и цитрусови плодове
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2161

Зимен плодов сладкиш с грис и крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.01.2016

Страхотен зимен сладкиш, който обаче с право може да се обяви за пипкав десерт, заради многото компоненти в състава му. За начало се учим как се прави обикновена карамелена грис халва, но после разбираме, че в този случай тя само служи за сонова на десерта с блат от грис. Върху него се разполага пухкава "снежна" покривка от крем сирене с цитрусов дъх, което отгоре поръсваме със запечени кокосови стърготини, придаващи завършек на ледената картинка. Сладкишит с грис пък се поднася със сос от сушени плодове и сладко вино, който опиянява докрай сетивата. Заслужава си да се опита.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта