Гриловани патладжани в доматен сос
Пълнени патладжани с извара, запечени върху домати от консерва.
Пипкава, но вкусна рецепта предлага Диди в канала си didiskitchen, като приготвя вкусни рулца от патладжани с плънка от извара, магданоз, праз лук и чесън и коричка от кашкавал, които се запичат върху доматена основа. Ястието изисква време за направата си, но никак не е сложно. Така че, ако навън вали, а вкъщи има гладни за лека и българска храна гърла, затворете се в кухнята за 1 час и зарадвайте близките с това безмесно основно.
Първо патладжаните се нарязват на големи парчета. Осоляват се, оставят се да си пуснат горчивината, отмиват се, подсушават се, намазват се със зехтин и се пекат двустранно на грил тиган. Още докато ги чакате да се обезгорчат можете да си направите плънката, като смесите в купа изварата с наситнен праз лук, намачкан чесън, листенца пресен магданоз, сол и пипер на вкус. Отделно се рендосва кашкавал за коричката.
В тава се изсипват доматите от консервата, като можете да ги овкусите с още малко сол, пипер и чесън. Върху тях се редят рулцата изпечени патладжани, в които е увита плънката. Отгоре се поръсва с кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ