Регистрация

Грах с ориз и праз на фурна

Грах с ориз и праз на фурна
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 10480

В сезона на празия лук предлагаме как да го съчетаете с ориз, грах, моркови, чушки и домати, за да се получи една страхотна постна манджа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г ориз
  • 3 стръка праз лук
  • 1 буркан от 450 г окнсервиран грах
  • 1 голям морков
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 3 средни домата
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете празия лук и го задушете за около 10 мин. на котлона. Прибавате към него и нарязания на дребно морков и чушки.

2. Когато празият лук е готов, го изсипете в тавата, в която ще го печете. Добавете към него една чаша ориз и три чаши вода. Добавете и подправките и осолете на вкус.

3. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 40 мин. След това го извадете и добавете нарязаните на ситно домати и грах. Оставете го за още 20 мин. във фурната.

 

Добър апетит!

 

 

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта