Грах с ориз и праз на фурна
В сезона на празия лук предлагаме как да го съчетаете с ориз, грах, моркови, чушки и домати, за да се получи една страхотна постна манджа.
Необходими продукти:
- 200 г ориз
- 3 стръка праз лук
- 1 буркан от 450 г окнсервиран грах
- 1 голям морков
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 3 средни домата
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете празия лук и го задушете за около 10 мин. на котлона. Прибавате към него и нарязания на дребно морков и чушки.
2. Когато празият лук е готов, го изсипете в тавата, в която ще го печете. Добавете към него една чаша ориз и три чаши вода. Добавете и подправките и осолете на вкус.
3. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 40 мин. След това го извадете и добавете нарязаните на ситно домати и грах. Оставете го за още 20 мин. във фурната.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ