Регистрация

Горещ шоколад за пиене и мазане

Горещ шоколад за пиене и мазане
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1546

Домашен шоколад за потапяне или пиене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 мл мляко
  • 120 г черен шоколад
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 6 с.л. захар
  • 50 г масло

Необходими продукти:

1. Кипнете мялкото със захарта и маслото.

2. Натрошете шоколада в огнеупорна купа.

3. В малка паничка изсипете царевичното нишесте.

4. Залейте нишестето с част от млякото, с останалото залейте шоколада. Разбъркайте докато нишестето се разтвори. В другата купа бъркайте докато шоколадът се разтвори.

5. ПРез цедка налейте нишестето при шоколада и бъркайте до еднородност.

6. Разлейте по чаши и сервирайте за пиене. Можете да приберете в хладилник и да поднесете като сос за потапяне на мекици, панирани филлии, солети.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта