Говежди шницели с гъбен сос
Телешка кайма с гъби.
Необходими продукти
За пържолата:
- 1 кг говежда кайма (или телешка)
- 2 малки глави лук, нарязани на кубчета
- ¼ ч.ч. галета
- сол и черен пипер на вкус
За гъбения сос:
- шепа нарязани култивирани печурки
- ½ ч.ч. телешки бульон (може и друг)
- суха мащерка
- сол и пипер
- малко брашно или царевично нишесте
- малко масло (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Смесете каймата с лука и галетата. Оформете топки и след това ги сплескайте. Можете да ги съхранявате в хладилник или да ги сготвите веднага.
2. Намажете незалепващ тиган с олио. Сложете месото в него. Изпържете шницелите и ги оставете настрана.
3. Сложете гъбите в тигана. В него трябва да са останали достатъчно сокове от месото. Добавете малко масло и запържете гъбите до кафяво. Добавете малко мащерка, смлян черен пипер и сол (по желание).
4. Добавете брашното постепенно, така че да не стане на буца. Излейте малко от телешкия бульон.
5. Оставете да къкри, докато се сгъсти. Ако искате по-рядък сос, сипете още бульон.
6. Отстранете от огъня и сервирайте с шницелите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ