Гнезда от прясна паста с кайма в доматен сос
Гнезда от спагети с кайма на тиган в доматен сос с лук и моркови.
Необходими продукти:
- 300 г кайма
- 1 глава лук
- 1/3 ч.л. сол
- листата на 10 стръка магданоз
- щипка черен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. олио
- 1 малък морков
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. брашно
- 2 с.л. доматен концентрат
- 600 мл вода + 2/3 ч.л. сол + 2/3 ч.л. захар + 1/3 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. микс италиански подправки или сухи босилек, риган, розмарин и мащерка
- 250-400 г прясна паста на топки - талятели, спагети или друг тип
Начин на приготвяне:
1. Изсипете каймата в купа, добавете солта, пипера, половината от наситнения лук, наситнените листа на магданоза и чесъна на прах. Замесете и оставете настрана.
2. Нарежете на ситни кубчета моркова.
3. Сгорещете олиото в голям тиган с незалепващо покритие, добавете другата половина от главата лук и гответе 2 минути като бъркате. Добавете моркова, гответе още минута, след това минете чесъна през преса в тигана и бъркайте още минута. Намалете огъня на умерен.
4. Поръсете брашното, размешайте и добавете доматената салца. Разбъркайте хубаво, залейте с водата и поръсете солта, пипера, захарта и микс от сушени билки. Мешайте докато се разтворят и течността кипне.
5. Подредете топките прясна паста в соса, а върху тях или вътре в тях набутайте замесената кайма. Намалете огъня на слаб към умерен и с лъжица поливайте няколко минути топките със соса от тигана докато се готвят. След това сложете капак и оставете да се готвят 25 минути.
6. Поднесете докато са топли със соса от готвенето и по желание поръска от пресни листа магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ