Гнезда от кайма със зеленчуци и кашкавал
Отворени кюфтета на фурна със зеленчукова плънка, майонезен сос и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- 1 яйце
- 250 г зеленчуци микс (моркови, лук, грах, гъби, домат, чушки, чесън и др. по желание)
- 200 г кашкавал
- 1 кутийка майонеза
- сол, червен и черен пипер, кимион на вкус
Начин на приготвяне:
1. Замесете каймата с подправките и яйцето.
2. Застелете тава с фолио за печене и с навлажнени ръце оформете гнезда с вдлъбнатина по средата. Нека не са много малки.
3. Напълнете гнездата с наситнени зеленчуци по ваш вкус. Посолете ги.
4. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
5. Рендосайте кашкавала.
6. Извадете тавичката, намажете с майонеза върху зеленчуците и отгоре поръсете щедро с рендосан кашкавал.
7. Върнете да се допекат гнездата за 5 минути докато кашкавалът се отпусне.
8. Сервирайте и се насладете!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ