Воденички с ориз на фурна
Печени пилешки дреболии на фурна с оризова гарнитура.
Воденичките са ми любимите дреболии. Научих как се приготвят от баба ми Соня, която беше голям кулинар.
Необходими продукти:
- 500 грама воденички
- 1 глава кромид лук
- 2 ч.ч. ориз - аз използвам бисерен ориз, защото е най-подходящ за нашата кухня
- куркума, къри, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Хубаво се измиват воденичките, после се срязват на 2 и се отстранява с ножче хрущяла, който свързва 2-те части. След това варите в тенджера под налягане за около 1 час от завирането. Сваляте от огъня.
Яденето: Сварените воденички запържвате в тиган заедно с нарязания на ситно кромид лук. Предварително сте си измили 2 ч.ч. ориз, като се стремите накрая на процедурата водата му да остане бистра. Добавяте в тигана и запържвате като трябва ориза да стане прозрачен. След това изсипвате в тавичка и добавяте бульона, в който варихме воденичките. Слагате и вода - общото количество на течността трябва да е не повече от 5-6 ч.ч. След това добавете подправките - сол, къри, куркума на вкус. Пече се във фурна на 250 градуса до абсорбирането на водата от ориза.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ