Вити банички с тиква
Тиквеник с масло и ванилия.
Необходими продукти:
- 1 пакет готови фини кори
- 800 грама тиква
- 2 пакетчета масло /250 гр./
- 250 грама кристална захар
- 100 грама орехови ядки
- 100 грама галета
- канела на вкус
- 1 ванилия (пакетче есенция)
- 100 грама пудра захар
- 2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Тиквата нарязваме на парчета и настъргваме на едро ренде. Леко отцеждаме. Задушаваме я с част (2-3 супени лъжици) от маслото до омекване. Смесваме я със счуканите орехови ядки, галетата и канелата.
Взимаме две заедно слепени кори от пакета. Намазваме добре с помощта на силиконова четчица разтопено масло и наръсваме равномерно с плънката. След това посипваме с кристална захар. Навиваме на руло, което после завиваме на охлюв. Така продължаваме до изчерпването на корите, плънката, захарта и маслото. Получените рула-охлюви нареждаме в намазнена с олио тавичка. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на златист загар. Още топли ги наръсваме с пудрата захар, смесена с ванилията.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ