Регистрация

Вита баница с кайма, лук и домати

Вита баница с кайма, лук и домати
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1156

Руло от лаваш с кайма, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г кашкавал
  • 1 голям лаваш или дебела кора за баница (ако използвате от по-малките размери, а не гигантския тип, вземете 2-3 бройки)
  • 500 г кайма
  • 2 глави лук
  • 3 домата
  • 3-4 с.л. заквасена сметана
  • 30 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Направете първо запръжката, за да може да се охлади докато дойде редът ѝ за увиване. За целта обелете лука и доматите и ги наситнете.

2. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука, добавете каймата и гответе докато се разрохка на трохи. Прибавете доматите, сол и пипер на вкус и сметаната и разбъркайте. Оставете да покъкри 5-8 минути на слаб към умерен огън.

3. Рендосайте кашкавала и си заделете част от него за посипване преди печене.

4. Разстелете кора за баница или лаваш и поръсете с кашкавал. Отгоре разпределете плънката и завийте на руло. Прехвърлете в тава. Ако правите повече от едно руло, направете по същия начин и останалите.

5. Намажете рулата от горната страна с масло и поръсете с кашкавал.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта