Вита баница с кайма, лук и домати
Руло от лаваш с кайма, кашкавал и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 300 г кашкавал
- 1 голям лаваш или дебела кора за баница (ако използвате от по-малките размери, а не гигантския тип, вземете 2-3 бройки)
- 500 г кайма
- 2 глави лук
- 3 домата
- 3-4 с.л. заквасена сметана
- 30 г масло
- сол и пипер на вкус
- 3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Направете първо запръжката, за да може да се охлади докато дойде редът ѝ за увиване. За целта обелете лука и доматите и ги наситнете.
2. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука, добавете каймата и гответе докато се разрохка на трохи. Прибавете доматите, сол и пипер на вкус и сметаната и разбъркайте. Оставете да покъкри 5-8 минути на слаб към умерен огън.
3. Рендосайте кашкавала и си заделете част от него за посипване преди печене.
4. Разстелете кора за баница или лаваш и поръсете с кашкавал. Отгоре разпределете плънката и завийте на руло. Прехвърлете в тава. Ако правите повече от едно руло, направете по същия начин и останалите.
5. Намажете рулата от горната страна с масло и поръсете с кашкавал.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ