Вита баница със сирене и кисело мляко
Сладка баница с яйца, сирене и мляко.
Пак влизаме в кухнята на готвещата влогърка Диана Митова-Попова - Диди, където навиваме ръкавите, за да завием и една страхотна баница по нестандартна рецепта. Плънката за българското тестено ястие е странна, ако я сравним с бабините рецепти, защото е комбинация от сладко и солено, но вкусът е особено привлекателен и подходящ за стабилна семейна закуска. За да направим сърцевината на ястието разбиваме 7 яйца с чаша захар, а в кисело мляко гасим сода и изсипваме към продуктите. Добавяме и половин чаша брашно, както и половин килограм натрошено сирене. Така плънката е готова.
Следва да си намаслим голямата кръгла тава и да започнем да завиваме баницата. Всяка кора първо покапваме с олио, след това слагаме плънка и завъртаме на охлювче, като редим корите от центъра към края на тавата. Накрая ги намазваме с масло и печем на 190 градуса за 30 минути. След изваждане от фурната напръскваме с вода и завиваме с хавлиена кърпа, за да се задуши и да се отпусне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ