Вечеря с омари за специални случаи
Омари и скариди с аспержи.
Необходими продукти:
- 2 опашки от омар
- 10 скариди от най-големите
- половин килограм аспержи
- 1 буркан сърцевина от артишок в собствен сос (продават го и във вид на консерва)
- 4 големи гъби на парчета
- зехтин с босилек (или по отделно)
Начин на приготвяне:
На морските дарове:
1. Предварително загрейте фурната на 190 градуса.
2. За да приготвите опашките, обърнете черупката с ръце, а след това използвайте кухненска ножица, за да срежете черупката, която покрива частта с месото.
3. Намажете омарите и скаридите със зехтина с помощта на четка за готвене.
4. Сложете да се пекат.
На зеленчуците:
1. Загрейте малко зехтин в тиган и добавете аспержите. Приготвяйте на среден огън около 10 минути.
2. Изсипете артишока заедно със сока.
3. Добавете гъбите
4. Гответе на среден огън за 15-20 минути.
Когато скаридите са се свили така, че двата им края да се опират, и омарите са напълно готови и побелели, аранжирайте според фантазията си в чинии. Добавете зеленчуците отстрани и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ