Регистрация

Великденски яйца с листенца магданоз

Великденски яйца с листенца магданоз
Лесно   |   Порции 10-20   |   Видяна: 2415

Боядисване на яйца с дамски чорапи и чорапогащници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • яйца
  • обелки от стар лук
  • магданоз
  • копър
  • дамски чорапи
  • конци
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Намокрете яйцата и листенцата копър и магданоз.

2. Залепете плътно листенцето за черупката на яйцето (можете да слагате и повече от едно листо) и овържете с чорапа с много стегнато. Стегнете и с конеца мястото, където се събира чорапа около яйцето и след това отрежте остатъка от чорап, който ще използвате и за другите яйца.

3. На дъното на дълбока тенджера наредете люспите от лук. Върху тях сложете яйцата, а после залейте със студена вода. Оставете да покисне - може и едно денонощие, след това сварете.

4. Когато яйцата изстинат, разрежете чорапите и махнете листенцата. Ще имате великденски красавци, оцветени по натурален начин. 

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта