Великденски сладки Заскрежени гълъбчета
Средно | Порции 8-12
| Видяна: 4730
Маслени сладки с фино брашно.
Необходими продукти:
- 500 г брашно тип 00 (изключително фимо брашно)
- 300 г масло със стайна температура
- 200 г захар
- 1 яйце
- 2 жълтъка
- настъргана лимонова кора
- 1 ч.л. мая
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички продукти и ги разбъркайте, докато получите хомогенно тесто. Приберете тестото в хладилника за 2 часа.
2. След това разточете тестото и го нарежете с формички за сладки. Печете ги 20 минути на 180°С.
3. За глазурата използвайте пудра захар и вода, а след това поръсете с бадеми или кристална захар.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ