Вегетариански бъркани яйца с маслини и печурки
Миш-маш без месо с гъби и маслини.
Бърканите яйца са страхотно решение за приготвяне на домашно основно, когато времето притиска или пък кулинарните умения са доста бегли. Тези рецепти позволяват да се направи вкусна домашна храна бързо и лесно, а след това човек да си хапне подобаващо. Кулинарната влогърка Милена показва един от най-лесните варианти за подобие на миш-маш без месо, в който си партнират чудесните вкусове на гъби и маслини, съчетани с приятния аромат на масълце. Идеята е подходяща и за бърз обяд, ако сте успели да се приберете за малко в средата на работния ден или просто искате да прихапнете без да губите време в готвене.
Единствения продукт, който може би нямате, са маслини без костилки. По-удобно е да са такива, защото не се губят ценни минути в почистването им. Те се нарязват на ситно, а след това същата съдба очаква и гъбите. Ако ви се експериментира или искате да направите ястието по-питателно, можете да добавите колбас или кашкавал на кубчета, натрошено сирене и още подправки. Но и без тях пак ще се нахраните стабилно. Маслото се разтапя в тиган и в него се запържват гъбите, като е добре да ги размешвате почти постоянно. Все пак си отделете малко време, за да си разбиете в друга купа яйцата.
Щом гъбите омекнат, към тях се добавят маслините и още глезорийки, които ви хрумват. Накрая се изсипват и яйцата и се бърка всичко заедно. Овкусява се със сол и червен пипер, като можете да добавите черен пипер или лютичко на вкус. Накрая се вади в чиния, като е добре яйцата да са една идея рохички. Иначе става сухо. А така можете да поднесете с любимия хляб, люто чушле или свежа салатка. Отгоре поръсете с наситнен пресен магданоз. Божествено ястие, спретнато за по-малко от половин час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ