Регистрация

Варен ориз с моркови и тиквички

Варен ориз с моркови и тиквички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5619

Постен жасминов ориз на тиган със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 500 грама тиквички
  • 200 грама моркови
  • лют пипер и сол на вкус
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 250 грама ориз - най-добре става с жасминов, но можете да използвате и друг вид по желание
  • няколко стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза до готовност.

2. Нарежете лука на ситно, тиквичките - на тънки колелца, морковите - на кубчета, а чесъна - скълцайте.

3. Загрейте зехтина и запържете за 2-3 мин. в него лука и чесъна. Добавете после тиквичките и морковите и оставете да се готви на много слаб огън за 20-25 минути.

4. Добавете при зеленчуците отцедения ориз и подправките, разбъркайте, оставете зърната да се затоплят и махнете от огъня. При сервиране поръсете с наситнен пресен лук.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта