Варен ориз с моркови и тиквички
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5619
Постен жасминов ориз на тиган със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 500 грама тиквички
- 200 грама моркови
- лют пипер и сол на вкус
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 250 грама ориз - най-добре става с жасминов, но можете да използвате и друг вид по желание
- няколко стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза до готовност.
2. Нарежете лука на ситно, тиквичките - на тънки колелца, морковите - на кубчета, а чесъна - скълцайте.
3. Загрейте зехтина и запържете за 2-3 мин. в него лука и чесъна. Добавете после тиквичките и морковите и оставете да се готви на много слаб огън за 20-25 минути.
4. Добавете при зеленчуците отцедения ориз и подправките, разбъркайте, оставете зърната да се затоплят и махнете от огъня. При сервиране поръсете с наситнен пресен лук.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ