Ванилов крем с цитрусов аромат
Крем каталана с карамел и дъх на ванилия, канела, портокали и лимони.
Бон Апети
Излъчен на 16.02.2017
Готвим подобие на крем-карамел, но по испански. След разкошната легенда за появата на този сладкиш, която ще ви разкажат Лора и Стоян във видеото, се захващаме за същинската работа, като първо кипваме мляко със захар, ванилова захар, пръчица канела, лимонови и портокалови корички. Следва да разбием жълтъците с царевично нишесте, да ги темперираме и да ги вкараме в млечната смес. Съвсем след малко, при непрестанно бъркане, ще се получи гъст крем, който можем да разпределим в десертни чаши. И докато вкусотията се охлажда, водещите предлагат да направим вкусен завършек на десерта от натрошен карамел. За целта просто карамелизираме захар с лимонов сок, изливаме я върху силиконова подложка, изтъняваме и щом карамелът се втвърди, го натрошаваме и поръсваме крема с парчетата. Вече имаме и хрупкава нотка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ