Ванилови мъфини с глазура
Ванилови мъфини с глазура.
Необходими продукти:
За тестото:
- 100 г неосолено масло, меко
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 3/4 ч.ч. пудра захар
- 2 големи яйца
- 1 1/3 ч.ч. самонабухващо брашно, пресято с щипка сол
- 1/4 ч.ч. мляко
За глазурата:
- 100 г много меко неосолено масло
- 1/4 ч.ч. мляко
- 4 ч.ч. пудра захар, пресята
Начин на приготвяне:
1. Яйцата и млякото трябва да са на стайна температура, за да не стане тестото на бучки.
2. Разбийте маслото, ванилията и захарта до получаването на лека и пухкава смес.
3. Разбийте и яйцата, едно по едно, докато се смесят хубаво с останалите продукти.
4. Прибавете брашното и млякото, на два пъти, до обединяване с крема, без да прекалявате с бъркането.
5. Печете 12 мин. на 180ºC.
6. За глазурата, разбийте маслото с млякото и 1 ч.ч. пудра захар. Добавете постепенно останалата пудра захар. По желание може да добавите на този етап няколко капки, съвсем малко, хранителен оцветител или около 3 с.л. какао за шоколадова глазура.
7. Преди глазиране, мъфините трябва да са се охладили напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ