Маслени кексчета с шоколадова сърцевина
Мъфини от маслено тесто с шоколадови пърченца и течен шоколадов център.
Необходими продукти:
- 125 г масло (1 малка бучка)
- ванилия
- 1 с.л. олио
- 100 г захар
- щипка сол
- 1 яйце
- 50 г царевично брашно (фино)
- 210 г бяло брашно
- 100 г шоколадови капки
- 6 шоколадов бонбона или блокчета шоколад
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото да се размекне на стайна температура. Прехвърлете го в купа, добавете ванилия, олио, захар и щипка сол и разбийте с миксер на гладък крем.
2. Добавете яйцето, разбийте отново и след това вкарайте двата вида брашно. Тук миксерът ще трябва вече да се замени от шпатула.
3. Добавете и шоколадовите капки и оформете тестото на сплесната топка. Увийте в стреч фолио и приберете за 30 минути в хладилник.
4. Оформената топка разделете на 12 части. С шест от тях застелете дъното и стените на 6 формички за мъфини. Поставете шоколадови бонбони или парчета в кошничките. С останалите шест захлупете.
5. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15 минути. Поднесете докато са топли, за да имате течен шоколадов център.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ