Щрудел с готови кори на мама
Домашно приготвен сладкиш, в който знаете какво има. Подходящ за десерт на Бъдни вечер или като закуска за постещи.
Необходими продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 6 средно големи ябълки (ние използвахме по-кисели)
- 100 грама стафиди, независимо какви са
- 1 ч.ч. орехи – нека са ситно смляни, но все пак да се усещат парчетата
- 1 ч.л. канела
- ½ ч.ч. захар и малко пудра захар за поръсване на сладкиша
- Олио за намазване на корите
Начин на приготвяне:
1. Обелвате ябълките и ги настъргвате на едро с рендето. Към тях прибавяте канелата, орехите и стафидите.
2. Тавата, в която ще печете щрудела, трябва да намажете с олио.
3. Всяка кора намазвате с 1 с.л. олио и наръсвате с плънката, но не прекалявайте с нея. Върху плънката наръсвате и 1 с.л. захар, която се слага непосредствено преди завиването на кората. Кората навивате на стегнато руло и подреждате в тавата, в която ще я печете. Желателно е да ги поставяте прави, легнали една до друга, а не навити в кръг, но може и така.
4. Най-накрая вече завитите кори намазвате отгоре с олио. Печете щрудела до леко зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5. Готовия и охладен сладкиш поръсвате с пудра захар.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ