Бяла риба с гъби, сметана и естрагон
Треска на тиган в сметанов сос с лук, гъби и подправки.
Необходими продукти:
- 500 г филе от треска или друга бяла риба
- 250 г дребни гъбки
- 2 глави лук
- 250 мл готварска незаквасена сметана
- връзка пресен естрагон
- 100 мл сухо бяло вино
- сол и пипер на вкус
- 30 г масло
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Рибата измийте и подсушете с домакинска хартия. Нарежете на парчета и обтрийте със сол и пипер.
2. Лука наситнете, гъбите измийте. Ако са по-големички - разполовете.
3. Сгорещете олиото и маслото в тиган и запържете лука за 1-2 минути. Добавете гъбите и гответе докато омекнат.
4. Избутайте гъбите с лука в едната страна на тигана и подредете парчетата риба да се запекат. След 2 минути обърнете от другата страна.
5. Залейте със сметаната ястието, овкусете с още сол и пипер, ако има нужда и рзбъркайте.
6. Щом кипне, добавете бялото вино и естрагона. Оставете да къкри на слаб огън 4-5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ