Регистрация

Бяла риба по Хавайски с кокос и ананас

Бяла риба по Хавайски с кокос и ананас
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2504

Хавайски кюфтета от риба с кокос, поднесени върху ананас с канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г филе от бяла риба
  • 1 яйце
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка глава лук
  • 1 люта чушка - чили или друга
  • 1 ч.л. къри на прах
  • щипка кимион
  • 2 с.л. кокосови стърготини (или 50 г плод кокос)
  • сол на вкус
  • бял пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

За салсата:

  • 1 см корен пресен джинджифил
  • 1 ананас
  • сокът и кората на половин лайм
  • 1 с.л. кафява захар
  • пресен кориандър (или магданоз)
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Вземете дъска и на нея разрежете ананаса. Махнете кората и бодличките, почистете сърцевината, а месестата част нарежете на кубчета. Кубчетата прехвърлете с ръце в отделен дълбок съд, а цялата вода от плода, стекла се по дъската, щателно изсипете в купа.

2. Към нея добавете кафявата захар, сока и кората от лайма и рендосания корен от джинджифил. Разбъркайте хубаво докато захарта се разтвори напълно.

3. Кориандъра измийте, наситнете и изсипете в купата с ананаса. Отгоре залейте със сладката смес, добавете малко черен пипер, разбъркайте хубаво и приберете в хладилник за 30 минути.

4. Наситнете рибата, чесъна, лука и лютата чушка. Друг вариант е да ги минете заедно през месомелачка. Вие си преценете как ще ви е по-вкусно.

5. Смесете рибената кайма с кърито и кимиона. Ако не сте си намерили пресен кокос, добавете в каймата и кокосовите стърготини. Ако имате пресен, бъдете сигурни, че ястието ще стане още по-вкусно. Почистете плода от кората и го рендосайте на едро ренде или минете през чопър. После замесете с месото.

6. Разбийте яйцето със сол и бял пипер на вкус, залейте рибената смес и оформете кайма.

7. Сгорещете растителната мазнина и запържете двустранно сплеснати малки кюфтенца, които оформяте задължително с мокри ръце, за да не се лепи каймата. Ако сместа е прекалено течна, добавете 1-2 ч.л. галета в нея.

8. Изпържените рибни крокети вадете в съд, застлан с домакинска хартия и редете едно до друго, без да се застъпват.

9. Поднесете рибните хапки върху канапе от ананс, както биха ви ги сервирали на някой Хавайски остров.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта