Бяла риба в бирена панировка
Панирана бяла риба в бира.
Необходими продукти:
- 150 г бяло брашно
- 370 мл бира
- сол и пипер
- 4-5 филета бяла риба (около 800 г общо)
- растителна мазнина за пържене
- лимон
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното във висок и тесен съд. Налейте отгоре бирата и разбъркайте докато се получи смес с гъстотата на боза и без бучки от брашното.
2. Рибните филета обтрийте със сол и пипер.
3. Сгорещете олио в тиган, така че добре да покрива дъното поне 1 пръст.
4. Взимайте филенце и го топвайте в тестото. Трябва да се задържи доста върху него и да стане дебело парче.
5. Пускайте в добре сгорещената мазнина и пържете двустранно до образуването на златиста коричка.
6. Вадете в съд, засталн с домакинска хартия.
7. Сервриайте с резени лимон и гарнитура по избор. Ако ви е останало от панировката, можете да пръжнете някой и друг зеленчук в нея. Пресни зеленчуци също са необходими, защото храната все пак е пържена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ